[1] INDHOLDSFORTEGNELSE Alfred Rosenkrantz: Bjørnefælden ved Nugssuaq og nordboernes eysunes i geologisk belysning............377 Torben W. Langer: Grønlands sommerfuglefauna og dens tidligste udforskning ...............385 Mads Lidegaard: Grønlandske portrætter: Frederik Bertelsen (1750-1828)...................399 Op fra havets bund.................407 Meddelelser fra Det grønlandske Selskab.........408 Abonnenter, der ønsker GRØNLAND indbundet ved selskabets foranstaltning, bedes snarest efter årgangens afslutning indsende hefterne til DET GRØNLANDSKE SELSKAB L. E. Bruunsvej 10, 2920 Charlottenlund REDAKTØR: Jørgen Felbo Teglstrup pr. Allcrslcv. Telefon 03784 Trudshøj 115 Redaktionskontor: Fru Inge Christensen, Baneledet 19, Virum. Telefon 845894 De i artiklerne fremsatte synspunkter er forfatterens egne - og står i alle tilfælde på forfatterens eget ansvar Redaktionelle synspunkter i tidsskriftet dækker ikke nødvendigvis i alle tilfælde Det grønlandske Selskabs synspunkter Udgivet af: DET GRØNLANDSKE SELSKAB Kraemer Hus, L. E. Bruunsvej 10, Charlottenlund Telefon ORdrup 5733, Giro 3476 ANNONCEARRANGEMENT: HARLANG OG TOKSVIG BLADFORLAG A/S TRYK: GULLANDEKS BOGTRYKKERI, SKJERN [2] Nyd den fine rejesmag i de håndpillede grønlandske rejer, der egner sig så godt til smørrebrød, til porti- onsanretninger • eller helt alene uden tilberedning til ristet brød - eg et glas øl! Giv Deres mad festpræg med ICE-CAP rejer. For- trinlige til f. eks. rejer i mayonnaise - rejer i gratin - rejer i sauce - tarteletter med rejer - rejerand m. m. Opskriften er udarbejdet i samråd med husholdnings- lærerinde Caia Hansen, som er forfatter til »Kogebog for Grønland« En nem og meget velsmagende rejesalat 80-100 g mayonnaise -1 ds. ICE-CAP rejer -1 ds. asparges (250 g) - 100 g rå champignons - salt - peber -1 knivspids karry - citronsaft. Lagen sies fra asparges. Mayonnaisen smages til med citronsaft, rejelagen og krydderier. Asparges, rå champignons i skiver og rejer blandes i mayonnaisen. Spises med sprød flute. - og en »høj« rejemad En skive frisk franskbrød smøres med »tand-smør« og dækkes med GRØNLANDSKE REJER. Pynt med en citron-rytter og grønt. DEN KONGELIGE GRØNLANDSKE HANDEL LEVERANDØR TIL DET \^^ KGL. DANSKE HOF KONSERVE S FABRIK FYENHIN KOMPAGNI TELEGRAMADRESSE: KONSERVES - TELEFON ODENSE1470 [3]