[1] INDHOLDSFORTEGNELSE Direktør Holger Horsten: Børne- og ungdomsforsorg i Grønland 65 Overlærer Poul Thorsen: Turist i Grønland........ 81 Skoledirektør Chr. Berthelsen: Dansk og canadisk eskimoundervis- ning . Nogle kommentarer.............. 89 Boganmeldelse................... 95 REDAKTØR: Helge Christensen Baneledet 19, Virum, Telefon 8-15894 1).' i artiklerne fremsatte synspunkter er forfatterens egne - og står i alle tilfælde på forfatterens eget ansvar Udgivet af: DET GRØNLANDSKE SELSKAB Kraemer Hus, L. E. Bruunsvej 10, Charlottenlund Telefon ORdrup 5733, Giro 3476 ANNONCEARRAI^GEMENT: HARLANG OG TOKSVIG BLADFO RLAG A/S TRYK: GULLANDERS BOGTRYKKERI, SKJERN [2] Nyd den fine rejesmag i de håndpillede grønlandske rejer, der egner sig så godt til smørrebrød, til porti- onsanretninger - eller helt alene uden tilberedning til ristet brød - eg et glas øl! Giv Deres mad festpræg med ICE-CAP rejer. For- trinlige til f. eks. rejer i mayonnaise - rejer i gratin - rejer i sauce - tarteletter med rejer - rejerand m. m. Opskriften er udarbejdet i samråd med husholdnings- lærerinde Caia Hansen, som er forfatter til »Kogebog for Grønland« En nem og meget velsmagende rejesalat 80-100 g mayonnaise -1 ds. ICE-CAP rejer -1 ds. asparges (250 g) - 100 g rå champignons - salt - peber -1 knivspids karry - citronsaft. Lagen sies fra asparges. Mayonnaisen smages til med citronsaft, rejelagen og krydderier. Asparges, rå champignons i skiver og rejer blandes i mayonnaisen. Spises med sprød flute. - og en »høj« rejemad En skive frisk franskbrød smøres med »tand-smør« og dækkes med GRØNLANDSKE REJER. Pynt med en citron-rytter og grønt. DEN KONGELIGE GRØNLANDSKE HANDEL LEVERANDØR TIL DET T^ÆÆT KGL, DANSKE HOF KONSERVESFABRIK FYEM VIN KOMPAGNI TELEGRAMADRESSE: KONSERVES • TELEFON ODENSE1470 [3]