[1] INDHOLD Mads Lidegaard: Demokratiet i Grønland ............ 65 Jørgen Felbo: Kildne spørgsmål til debat.............. 70 Amanuensis, mag. art. Bent Jensen: Udviklingspolitiken og mennesket. Studier i marken, indtryk og synspunkter...... 75 Boganmeldelse ............................ 95 Abonnenter, der ønsker GRØNLAND indbundet ved selskabets foranstaltning, bedes snarest efter årgangens afslutning indsende hefterne til DET GRØNLANDSKE SELSKAB L. E. Bruunsvej 10, 2920 Charlottenlund REDAKTØR: Jørgen Felbo Teglstrup pr. 4734 Allerslev. Telefon 03 784 Trudshej 115 Redaktionskontor: Fru Inge Christensen, Baneledet 19, 2830 Virum. Telefon 845894 De i artiklerne fremsatte synspunkter er forfatterens egne - og står i alle tilfælde på forfatterens eget ansvar Redaktionelle synspunkter i tidsskriftet dækker ikke nødvendigvis i alle tilfælde Det grønlandske Selskabs synspunkter Udgivet af: DET GRØNLANDSKE SELSKAB Kraemerhus, L. E. Bruunsvej 10, 2920 Charlottenlund Telefon ORdrup 5733, Giro 3476 ANNONCEARRANGEMENT: HARLANG OG TOKSVIG BLADFORLAG A/S TRYK: GULLANDERS BOGTRYKKERI, SKJERN [2] Nyd den fine rejesmag i de håndpillede grønlandske rejer, der egner sig så godt til smørrebrød, til porti- onsanretninger - eller helt alene uden tilberedning til ristet brød - eg et glas øl! Giv Deres mad festpræg med ICE-CAP rejer. For- trinlige til f. eks. rejer i mayonnaise - rejer i gratin - rejer i sauce - tarteletter med rejer - rejerand m. m. Opskriften er udarbejdet i samråd med husholdnings- lærerinde Caia Hansen, som er forfatter til »Kogebog for Grønland« En nem og meget velsmagende rejesalat 80-100 g mayonnaise -1 ds. ICE-CAP rejer -1 ds. asparges (250 g) - 100 g rå champignons - salt - peber -1 knivspids karry - citronsaft. Lagen sies fra asparges. Mayonnaisen smages til med citronsaft, rejelagen og krydderier. Asparges, rå champignons i skiver og rejer blandes i mayonnaisen. Spises med sprød flute. - og en »høj« rejemad En skive frisk franskbrød smøres med »tand-smør« og dækkes med GRØNLANDSKE REJER. Pynt med en citron-rytter og grønt. DEN KONGELIGE GRØNLANDSKE HANDEL LEVERANDØR TIL DET ^££2? KGL. DANSKE HOF KONSERVES FABRIK FYMSVIl KOMPAGNI TELEGRAMADRESSE: KONSERVES • TELEFON ODENSE1470 [3]