[1] INDHOLD Fiskeribiolog Svend Aage Horsted: Rejeforekomsterne i Davis- strædet .............................. 129 Forfatteren Hans Lynge: Nuk - hvad der i vore dage huskes fra Godthåbs fortid . VI ........................ 145 Hans Jacobi: Alianaik........................ 154 Hans Westermann: Genopbygningen af Det grønlandske Lands- bibliotek .............................. 157 Forsidebilledet: Kaptajn Fjelde og styrmand Brinch følger udsætningen af rejetrawlen fra »Dana«. Foto: Sv. Aa. Horsted. REDAKTØR: Jørgen Felbo Teglstrup pr. 4734 Allerslev. Telefon 03 784 Trudshøj 115 Redaktionskontor: Fru Inge Christensen, Baneledet 19, 2830 Virum. Telefon 845894 De i artiklerne fremsatte synspunkter er forfatterens egne - og står i alle tilfælde på forfatterens eget ansvar Redaktionelle synspunkter i tidsskriftet dækker ikke nødvendigvis i alle tilfælde Det grønlandske Selskabs synspunkter Udgivet af: DET GRØNLANDSKE SELSKAB Kraemerhus, L. E. Bruunsvej 10, 2920 Charlottenlund Telefon ORdrup 5733, Giro 3476 ANNONCEARRANGEMENT: HARLANG OG TOKSVIG BLADFORLAG A/S TRYK: GULLANDERS BOGTRYKKERI, SKJERN [2] Marineret bederyg Å£ 1/a bederyg (l!/2-2 kg) kan der blive fin selskabsmad til 4-5 personer. Kødet marineres i eddikelage, kogt med laurbærblade, nelliker, løg, persille og citronskal. Smagen bliver særlig pikant, når kødet først gnides med salt, peber og 4-5 knuste enebær. Efter 2 døgn i den kolde lage steges kødet og serveres med f. eks. grønærter, franske kartofler, ristede svampe, æblemos. Grønlandsk lam er magert kød med en fin, krydret smag. Det kan købes i forskellige lynfrosne forbruger- pakninger, og der er således mange anvendelsesmuligheder både til hverdag og fest. Opskriften er udarbejdet af husholdningslærerinde Caia Hansen, som er forfatter til »Kogebog for Grønland«. DEN KONGELIGE GRØNLANDSKE HANDEL FÆLLESFORENINGEN FOR Columbus*æg Der er så mange varer i dag - til så mange priser - i så mange kvaliteter. Og man har tit dårlig tid til at klare indkøbene - og sammenligne de for- skellige tilbud. Og selv om man nok har bedre råd, skal man da helst ha' mest muligt for pengene-men hvor- dan kan man være sikker på at få det ? Der er brug for et Columbus-æg - en god idé. Her er den! Gå i Brugsen! Hvorfor ? Fordi Brugsen er Deres egen - den ejes af medlemmerne - og det er medlemmerne, der bestemmer. Der- for gi'r Brugsen mest for pengene - lige meget hvad De køber - og over- skuddet er også Deres eget - dividenden! . -: ...V:. Det er sikkert - L -.,--- :..-„4 det er en god idé. DANMARKS BRUGSFORENINGER [3]