[1] INDHOLD Harald Lindow: Nogle erindringer fra Grønland under krigen 1914-18 .............................. 353 Ove Bak: Bygden Lichtenau i Sydgrønland............ 367 Erling Høegh: Grønland, minedrift, selvrespekt ........ 374 Nekrolog .............................. 375 Meddelelser fra Det grønlandske Selskab ............ 376 Abonnenter, der ønsker GRØNLAND indbundet ved selskabets foranstaltning, bedes snarest efter årgangens afslutning indsende hefterne til DET GRØNLANDSKE SELSKAB L. E. Bruunsvej 10, 2920 Charlottenlund REDAKTØR: Jørgen Felbo Teglstrup pr. 4734 Allcrslev. Telefon 03 784 Trudshøj 115 Redaktionskontor: Fru Inge Christensen, Baneledet 19, 2830 Virum. Telefon 845894 De i artiklerne fremsatte synspunkter er forfatterens egne - og står i alle tilfælde på forfatterens eget ansvar Redaktionelle synspunkter i tidsskriftet dækker ikke nødvendigvis i alle tilfælde Det grønlandske Selskabs synspunkter Udgivet af: DET GRØNLANDSKE SELSKAB Kraemerhus, L. E. Bruunsvej 10, 2920 Charlottenlund Telefon ORdrup 5733, Giro 3476 ANNONCEARRANGEMENT: HARLANG OG TOKSVIG BLADFORLAG A/S TRYK: GULLANDERS BOGTRYKKERI, 6900 SKJERN [2] forbrugerkrav! Med et-årige forsikringer uden pristillæg stiller M LU hundredetusinder af kunder frit i forbrugsvalget, hvad enten det drejer sig om auto-, villa-, husstands- eller ulykkesforsikring. Det er moderne forsikring til den rigtige pris en fordel for Dem 1-årige forsikringer Nyd den fine rejesmag i de håndpillede grønlandske rejer, der egner sig så godt til smørrebrød, til porti- onsanretninger - eller helt alene uden tilberedning til ristet brød - og et glas øl l Giv Deres mad festpræg med ICE-CAP rejer. For- trinlige til f. eks. rejer i mayonnaise - rejer i gratin - rejer i sauce - tarteletter med rejer - rejerand m. m. Opskriften er udarbejdet i samråd med husholdnings- lærerinde Caia Hansen, som er forfatter til »Kogebog for Grønland« En nem og meget velsmagende rejesalat 80-100 g mayonnaise -1 ds. ICE-CAP rejer -1 ds. asparges (250 g) - 100 g rå champignons - salt - peber -1 knivspids karry - citronsaft. Lagen sies fra asparges. Mayonnaisen smages til med citronsaft, rejelagen og krydderier. Asparges, rå champignons i skiver og rejer blandes i mayonnaisen. Spises med sprød flute. - og en »høj« rejemad En skive frisk franskbrød smøres med »tand-smør« og dækkes med GRØNLANDSKE REJER. Pynt med en citron-rytter og grønt. DEN KONGELIGE GRØNLANDSKE HANDEL [3]