[1] INDHOLD Finn Lynge: Mission og kirke i det yderste nord. Et forsøg på analyse og vurdering........................ 65 Jørgen Felbo: Grønland igen på operationsbordet?........ 80 Dr. phil. Dan Laursen: Profiler af udenlandske videnskabsmænd i Grønland . IV . William Herbert Hobbs............ 83 Overlærer Holger Henriksen: Skole og kulturmøde i Grønland . II 85 Forsidebilledet: Fra det moderne Godthåb Abonnenter, der ønsker GRØNLAND indbundet ved selskabets foranstaltning, bedes snarest efter årgangens afslutning indsende hefterne til DET GRØNLANDSKE SELSKAB L. E. Bruunsvej 10, 2920 Charlottenlund REDAKTØR: Jørgen Felbo Teglstrup pr. 4734 Allerslev. Telefon 03784 Trudshøj 115 Redaktionskontor: Fru Inge Christensen, Baneledet 19, 2830 Virum. Telefon 84 58 94 De i artiklerne fremsatte synspunkter er forfatterens egne - og står i alle tilfælde på forfatterens eget ansvar Redaktionelle synspunkter i tidsskriftet dækker ikke nødvendigvis i alle tilfælde Det grønlandske Selskabs synspunkter Udgivet af: DET GRØNLANDSKE SELSKAB Kraemerhus, L. E. Bruunsvej 10, 2920 Charlottenlund Telefon ORdrup 5733, Giro 3476 ANNONCEARRANGEMENT: HARLANG OG TOKSVIG BLAD FORLAG A/S TRYK: GULLANDERS BOGTRYKKERI, SKJERN [2] Nyd den fine rejesmag i dehåndpillede grønlandske rejer, der egner sig så godt til smørrebrød, til porti- onsanretninger - eller helt alene uden tilberedning til ristet brød - ug et glas øl l Giv Deres mad festpræg med ICE-CAP rejer. For- trinlige til f. eks. rejer i mayonnaise - rejer i gratin - rejer i sauce -tarteletter med rejer - rejerand m. m. Opskriften er udarbejdet i samråd med husholdnings- lærerinde Caia Hansen,som er forfatter til »Kogebog for Grønland« En nem og meget velsmagende rejesalat 80-100 g mayonnaise -1 ds. ICE-CAP rejer -1 ds. asparges (250 g) - 100 g rå champignons - salt - peber -1 knivspids karry - citronsaft. Lagen sies fra asparges. Mayonnaisen smages til med citronsaft, rejelagen og krydderier. Asparges, rå champignons i skiver og rejer blandes i mayonnaisen. Spises med sprød flute. - og en »høj« rejemad En skive frisk franskbrød smøres med »tand-smør« og dækkes med GRØNLANDSKE REJER. Pynt med en citron-rytter og grønt. DEN KONGELIGE GRØNLANDSKE HANDEL LEVERANDØR TIL DET *&^/ KGL. DANSKE HOF KONSERVES FABRIK FYEIHIN KOMPAGNI A TELEGRAMADRESSE: KONSERVES - TELEFON ODENSE1470 [3]